ايسنا:بررسيهاي آماري ازدواج و طلاق در استان كردستان نشان ميدهد كه در اين استان به طور متوسط روزي 88 پيوند زناشويي و در مقابل 11 طلاق و به عبارتي به طورمتوسط روزي 5/5 مورد طلاق رخ ميدهد، اين در حاليست كه استان كردستان از نظر افزايش ميزان طلاق همواره يكي از سه استان اول كشور بوده است.
به گزارش خبرنگار «زنان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بررسيهاي آماري از اين استان نشان ميدهد كه 60 درصد درخواست كنندگان طلاق زنان، 30 درصد مردان و 10 درصد به صورت توافقي به دادگاهها مراجعه ميكنند.
زيبا تارا، مشاور سابق استانداركردستان در امور زنان و يكي از فعالان حوزه زنان در اين استان نيز درباره مهمترين علت مراجعه زنان اين استان به دادگاهها براي طلاق به ايسنا ميگويد: از آنجايي كه اين استان همواره جزء مناطق محروم كشور بوده است و به علت موقعيت جغرافيايي خود همواره در معرض جنگ و تبعات ناشي از آن و به نوعي يك ظلم ادواري قرار داشته، از اين رو برعقبماندگي بيشتر اين استان دامن زده شده است.
وي ميافزايد: مسايل اقتصادي همچون فقر، بيكاري و رها كردن زن و فرزند براي يافتن شغل در استانهاي ديگر از سوي شوهر بيشترين علت مراجعه زنان اين استان به دادگاهها از نظر حقوقدانان بوده است.
تارا همچنين درباره مشكلات فراروي جوانان و زنان اين استان براي ازدواج اظهار ميكند: عدم توان مالي دختران و مردان استان ساير مسايل فرهنگي و اجتماعي را تحت تأثير قرار داده است و تبديل به مسأله مهمي براي ازدواج آنها شده است.
به گزارش ايسنا، كارشناسان علوم اجتماعي معتقدند افزايش آمار طلاق و از سويي كاهش ازدواج با توجه به رشد وسيع جمعيت ميتواند باعث بروز مشكلات و معضلاتي نظير ترس جوانان از ازدواج و در نتيجه بالا رفتن سن ازدواج، افزايش فساد در جامعه، از بين رفتن تدريجي آموزههاي اعتقادي، اخلاقي و عرفي خانوادهها و در نتيجه جامعه شود.
كارشناسان مشاوره خانواده مستقر در دادگستري نيز بيان ميكنند كه سستي بنيان اعتقادي در خانواده، نبود شناخت كامل طرفين از يكديگر، عدم مسؤوليتپذيري و وظيفهشناسي طرفين، نرسيدن زوجين به بلوغ رواني، عاطفي و اجتماعي، مشكلات اقتصادي، اعتياد، ناپختگي يا رشد ناقص اجتماعي، فاصله كم ميان خواستگاري تا ازدواج و بيكاري از علل اساسي رشد آمار طلاق در استان كردستان است.
تارا نيز در ادامه به ايسنا ميگويد: نميتوان به طور قطع گفت كه اين استان جزء سه استان اول كشور از نظر ميزان طلاق است؛ چرا كه گاهي اوقات ميزان ازدواج بر طلاق و گاهي ميزان طلاق بر ازدواج پيشي ميگيرد اما ميتوان گفت كه اين استان جزء استانهايي است كه داراي بيشترين آمار طلاق است.
به گزارش ايسنا، آمارها نشان ميدهد كه 85 درصد از مراجعهكنندگان به دادگاهها براي طلاق، در نخستين سالهاي ازدواج تصميم به طلاق و جدايي گرفتهاند كه اين افراد از مشكلات اقتصادي رنج ميبرند، تحصيلات كمتر از ديپلم دارند و از همان ابتداي ازدواج با هم اختلاف دارند و يكديگر را به خوبي نشناختهاند.
امين الاسلامي، كارشناس مركز مشاوره بهزيستي نيز معتقد است كه اختلاف فكري عميقي ميان زنان امروز با نسلهاي گذشته يعني مادران اين نسل وجود دارد كه همين امر باعث نمود افزايش آمار طلاق نسبت به گذشته ميشود، چرا كه دختران امروز عقيده دارند مادرانشان نبايد برخي زورگوييهاي مرد را به خاطر تحكيم يا عدم فروپاشي بنيان خانواده تحمل ميكردند، از اين رو آنها نميخواهند مانند مادرانشان توسريخور، منزوي و ... باشند.
وي ادامه ميدهد: روند افزايش آمار طلاق و كاهش ازدواج در سالهاي گذشته كارشناسان را بر آن داشته است تا تمهيداني بينديشند، آنها توصيه ميكنند كه جوانان قبل از ازدواج به مراكز مشاوره رفته تا زماني كه زوجين به بلوغ جنسي، رواني و اجتماعي رسيدهاند، اقدام به ازدواج كنند. همچنين درباره فرد مورد نظر تحقيق كنند تا به شناخت كافي برسند، انتخابهايشان را با نظام اعتقادي رفتاري خانواده منطبق كنند و معيارهاي خود را با بزرگترها و مشاوران خانواده مطرح كنند.
گفتني است كه 7/5 درصد ازدواجهاي صورت گرفته در استان كردستان به طلاق ختم شده و شهرستان «سقز» بالاترين ميزان طلاق را در استان كردستان طي سالهاي اخير داشته است.
|