کدمطلب:46

 
نگاهی آماری به تجمع اعتراضی زنان به نقض حقوق زنان در قانون اساسی

6/16/2005 5:16:11 AM
تریبون فمینیستی ایران (پروین اردلان)

 

 

   عکس ها: سیما سیاح

اعتراض بزرگ جنبش زنان اولین تک خال اش را برزمین سخت و داغ دانشگاه زد و اکنون این پیروزی را در کنار همه همراهان این حرکت جشن می گیرد. از روز 11 خرداد که عزم مان را جزم کردیم اعتراض بزرگمان را به کرسی بنشانیم تا 10 روز بعد که پیروزی یک حرکت دشوار بر رویمان خندید، بر لبان همراهان و همیارانمان جاری شد و بر نوشته های همه دوستان دور و نزدیکمان سرریز شد، روزهای سخت و پرتلاشی را از سرگذرانیدیم، روزهایی که اساس آن در پی سال ها تجربه در حوزه زنان وساعت ها بحث و جدل مداوم در حوزه نظر و روش به ویژه در نشست های پی در پی زنان ریخته شده بود. در این حقیقت بزرگ ،که ندیدن را ناممکن کرد، و لابد غایبان را هم به تامل وامی دارد، بسیاری کوششی در خور کردند. هر فرد و هر گروهی بر این بوم بزرگ حضور نقشی زد ماندگار در تاریخ جنبش زنان که یادنکردن از آنان سند تاریخی جنبش زنان را ناتمام می گذارد اما به دلایلی در جایی دیگر و موقعیتی مناسب تر به آن خواهیم پرداخت. اما آنچه در اینجا به آن اشاره داریم تجمع زنان از منظر آمار است که البته پیش از آن پاسخ به یک پرسش را ضروری می دانیم.

......سرود جنبش زنان ..........

وقتی «سرود جنبش زنان» به دنیای مجازی وارد شد با پرسش های گوناگونی درباره سراینده آن و چگونگی تولید این سرود مواجه شدیم. در این باره لازم می دانیم که به اختصار بگوییم: ما در مرکز فرهنگی زنان از مدت ها پیش در فکر نوشتن سرودی برای زنان بودیم. و خلا آن را احساسی می کردیم این نکته را حتی بعد از 8 مارس نوشین در یکی از مقالاتش مطرح کرده بود. در یکی از بحث هایی که درباره ساختن سرود داشتیم هومن از همکاران مان در سایت یکی از آهنگ های جون بائز را برایمان گذاشت و ساختن سرود را برای آن آهنگ پیشنهاد داد. نوشین سرودی برای آن آهنگ نوشت – همان که اکنون سرود جنبش زنان نامیده می شود- و ساسان از دیگر همکاران ما در سایت با گیتارش آهنگ آن را اجرا کرد. محبوبه استودیویی برای ضبط صدا پیدا کرد. با گروهی از بچه ها به استودیو رفتیم و آن را سرودیم و سرانجام جلوه هم سرود را دردنیای مجازی ما – سایت تریبون فمینیستی و هستیا - به گوش همگان رساند. به این ترتیب سرود جنبش زنان فراگیر شد.

.......و اکنون نگاهی آماری به این حرکت .......

با انتشار علنی فراخوان و بیانیه ها از سوی گروه هماهنگی (محبوبه، نوشین، شهلا، گوهر، نیره، جلوه، نسرین) ان جی او های زنان به ویژه در تبریز و کردستان، اصفهان، چهار محال بختیاری، خراسان، سیستان و بلوچستان، لرستان و کرمانشاه ازاین حرکت استقبال کردند و برخی از جمله گروه های زنان کرد در تجمع نیز شرکت کردند. به طور کل حدود 90 گروه و ان جی اوهای زنان ، جوانان، محیط زیستی ، آموزشی ، انجمن های اسلامی دانشگاه ها از جمله علامه طباطبایی ، تهران، الزهرا ، 60 نفر از اعضای دفترتحکیم وحدت ، 114 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران و حدود 14 نشریه دانشجویی به این فراخوان پاسخ مثبت دادند. این فراخوان با استقبال حدود 350 نفر از زنان فعال در جنبش زنان، حقوق دانان ، نویسندگان، دانشجویان و اساتید دانشگاه و دیگر زنان نیز روبه رو شد که هر روز اسامی جدیدی در سایت تریبون فمینیستی به آن ها اضافه و به روز می شد.

130 وبلاگ با اعلام حمایت خود (به یاری فرناز)و همچنین گذاشتن لوگوی تجمع در وبلاگ هایشان در این حرکت همراهمان شدند و کانون وبلاگ نویسان هم بیانیه ای حمایتی منتشر کرد.

در پی انتشار نامه ای حمایتی از سوی بیش از 100 نفر از مردان آزاداندیش ، تعداد این افراد با مردانی که از این نامه حمایت کردند به 155 نفر رسید.

در خارج کشور نیز سایت های دخترک و ایران امروز وسایت 8 مارس ضمن اعلام حمایت خود به طور وِیژه در این عرصه فعالیت کردند و سایت های پیوند (سیما)، گزارشگران و فوروم اجتماعی و اخبار روز، عصرنو، سایت شبکه و بدجنس در پوشش اخبار تجمع تلاش کردند. در میان گروه های زنان خارج کشور نیز حدود 10 گروه به عنوان حامی در این عرصه حمایت خود را اعلام کردند و برخی با انتشار بیانیه و یا برگزاری اکسیون هایی در خارج کشور از این حرکت استقبال کردند.
.
درپی انتشار فراخوان، در خارج کشور شخصیت ها ، گروه ها از جمله حقوق دانان، 5 تن از برندگان صلح نوبل، اساتید دانشگاه ها ، گروه های فمینیستی و حقوق بشری، نویسندگان و شاعران خارج کشور و همین طوردیده بان حقوق بشر از این حرکت استقبال و بیانیه ای منتشر کردند و تعداد آن ها با سایتی که برای جمع آوری امضا تشکیل دادند از 172 نفر در شروع به حدود 1000 نفر و گروه افزایش یافت.

یاداشت های مخاطبانمان در سایت، گزارش های وبلاگ نویسان حاضر در تجمع و دیگر روزنامه نگاران داخل کشور از جمله سایت های ایسنا، ایلنا و روزنامه اقبال و گزارش های تصویری به ویژه سایت کسوف در ارائه تصویری چند جانبه از تجمع، پازل تصویری این تجمع را کامل کرد.جالب آن که روزنامه شرق اصلا زنان را ندید جز در یک خبر سه خطی! به هرحال گزارش های جمع آوری شده از تجمع را علاوه بر ستون تریبونک (و کلیک روی واژه تریبونک) می توانید با ...کلیک کردن بر روی عکس بالای صفحه اصلی (عکس 180 درجه آرش )...ببینید و اگر مواردی نیافته ایم برایمان ارسال کنید تا سند این حرکت کامل ترشود. این مجموعه سپس به بخش پرونده های سایت افزوده خواهد شد.

نکته مهم و قابل ذکر در این مطالب و همچنین مشاهدات حاضران از جمعیتی حدود 3000 زن در جلو در اصلی دانشگاه و چیزی بیش از 3 هزار نفر را در اطراف دانشگاه نشان می داد، حتی رضوان اعلام کرد که با اندازه گیری هندسی مکان با توجه به حجم جمعیت به عدد 6000 نفر در جلو در اصلی رسیده است. به هرحال هرچقدر هم کمتر از این تعداد باشد ارائه آمار 700 نفری از این تجمع کمی خنده دار به نظر می رسد که برخی از سایت ها از جمله بی بی سی ارائه دادند.

تجمع 22 خرداد که به همت بسیاری از فعالان جنبش زنان شکل گرفت و با حمایت گسترده مردمی روبه رو شد و مجوز حضور خود را گرفت، یک واقعیت بزرگ را نشان داد و آن رویت شدن جنبش زنان و حضور قدرتمند و مستقل آن بود. گامی بزرگ بود برای حرکت های پیش روی این جنبش که مسئولیتی بزرگ تر را برای آن رقم خواهد زد. در این میان از همه زنان و مردانی که خواهان برابری حقوقی و رفع تبعیض های جنسیتی در حوزه های حقوقی هستند و با حمایت خود ، حضور غیر حاشیه ای زنان را باور و باورپذیرتر کردند و از همه زنان و مردان سالمند که براساس شنیده ها و دیده های گزارش شده چتری حمایتی برای ممانعت از ضرب و شتم یا دستگیری دختران و پسران شان پهن کردند قدردانی می کنیم و به احترام این حرکت بزرگ بر دستان حمایت گرشان بوسه می زنیم.

پیشنهاد   تعداد پيشنهادات= 40          آرشيو