کدمطلب:25

 
تجمع بزرگ زنان و مردان در اعتراض به «نقض حقوق زنان در قانون اساسي» - اعتراض مدني زنان به نابرابري‌هاي جنسيتي

6/13/2005 7:08:39 AM
اقبال

 
 

  
گروه اجتماعي: تجمع عصر امروز زنان و مردان در اعتراض به «نقض حقوق زنان در قانون اساسي» جلوي در ورودي دانشگاه تهران، حمايت تعداد زيادي از شخصيت‌هاي حقوق بشري و صلح‌جويانه را با خود همراه كرده است. علاوه بر اين حمايت‌ها، گروه‌هايي از زنان فعال از بعضي از شهرستان‌ها براي شركت در اين تجمع به تهران آمده‌اند.
پس از انتشار فراخواني از سوي سازمان‌هاي غيردولتي زنان، اساتيد، محققين، روزنامه‌نگاران، حقوقدانان، هنرمندان و ساير فعلان اجتماعي در داخل كشور، بيانيه‌اي نيز از سوي 172 تن از دانشگاهيان و فعالان حقوق بشر در خارج از كشور در حمايت از اين تجمع منتشر شد. دور روز پيش هم 5 تن از برندگان جايزه صلح نوبل، خانم‌ها دكتر شيرين عبادي، پروفسور جودي ويليامز از آمريكا، مايريد كوريگان ماگيرا از ايرلند و بتي ويليامز از ايرلند و اسقف دزموندتوتو از آفريقاي جنوبي از اين حركت زنان ايران اعلام حمايت كردند.
تا زماني كه اين گزارش نوشته مي‌شد، تعداد امضاكنندگان نامه‌هاي حمايتي حدود 700 تن شده‌اند. سازمان ديده‌بان حقوق بشر نيز به اين حركت حمايتي بين‌المللي پيوسته است.
«امروز دنيا بيش از پيش متوجه شده است كه عليرغم اينكه زنان ايران در عرصه‌هاي مختلف دانشگاهي، علمي، هنري و فرهنگي درخشيده‌اند، عده‌اي كهنه‌انديش و جنسيتگرا با تكيه بر قوانيني عقب‌مانده كه نمايانگر دوران مناسبات قبيله‌اي و عشيره‌اي است، زنان را در عرصه‌هاي مختلف خانوادگي، اجتماعي و سياسي ناقص‌العقل، نيمه شهروند و نيمه بشر تلقي مي‌كنند و حتي از نشستن بر سر يك ميز مذاكره و مجادله انتخاباتي با زنان ابا و اكراه دارند. بسياري از مردم دنيا شاهد اين رفتارها، سياست‌ها و قوانين توهين‌آميز و حقارت‌بار عليه زنان ايران هستند و لذا از تجمع مسالمت‌آميز شما زنان دلير و حق‌طلب در اعتراض به نقض حقوق‌تان با صداي بلند حمايت مي‌كنند.»

حاميان داخل كشور
فراخون عمومي تجمع امروز، امضاي حدود 50 سازمان غيردولتي و انجمن، 120 نفر از زنان فعال و روزنامه‌نگاران زن و 100 وبلاگ‌نويس را دارد. روابط عمومي دفتر تحكيم وحدت نيز با ارسال 60 امضا از اعضاي خود حمايت از اين فراخون را اعلام كرده است.
همچنين بيش از صد تن از مردان فعال اجتماعي از تجمع اعتراضي زنان حمايت كرده‌اند.
در بيانيه اين مردان آمده است: «سال‌هاست تلاش مستمر و مدني زنان آگاه و كوشنده جامعه‌مان براي كسب حقوق عادلانه و انساني‌شان را شاهد هستيم. بي‌حقوقي و فرودستي نيمي از جمعيت كشور و اضطرار و تحقيري كه از اين بابت زندگي زنان جامعه ما را تحت تأثير قرار داده يكي از دلايل مهم در عدم تعادل، نبود آزادي و انفعال جامعه محسوب مي‌شود. بدين سبب اعتقاد داريم كه گسترش عدالت در هر حوزه‌اي از زندگي اجتماعي، از جمله تحقق خواسته‌هاي عادلانه و بحق خواهران، مادران، فرزندان، همكاران و هموطنان‌مان به ارتقا و پيشرفت و ثبات در كل جامعه ايران، ياري مي‌رساند.»
در بيانيه ديگري، حدود صد تن از دانشجويان دختر و پسر دانشگاه تهران، به جمع حاميان جنبش زنان در برگزاري تجمع اعتراضي امروز پيوسته‌اند.

اعتراض مدني، حق شهروندي ماست
گروه هماهنگ‌كننده تجمع اعتراضي فعالان جنبش زنان، در بيانيه شماره 2 خود اعتراض مدني و خياباني به نقض حقوق زنان را حق شهروندي خود دانسته و تأكيد كرده‌اند: «جنبش زنان در ايران تاكنون تلاش داشته است از هرگونه فرصت مدني در جهت احقاق حقوق شهروندي و انساني زنان بهره گيرد. اما حساسيت مقطع تاريخي كنوني و احتمال واپسگرايي و يا افراطي‌گرايي سياسي كه نتيجه آن اختلال در روند دموكراسي و صلح است، جنبش زنان را هر چه بيشتر با اين واقعيت مواجه مي‌سازد كه در حال حاضر دادخواهي مدني از قانون اساسي و اعتراض به نقض حقوق شهروندي و انساني زنان مي‌تواند گام مؤثري در جهت تسريع دموكراسي و صلح از طريق مشاركت شهروندان و به ويژه زنان و مردان حق خواه و آزاد‌انديش در تعيين سرنوشت آحاد شهروندان اعم از زن و مرد باشد.»
در اين بيانيه همچنين آمده است: «اعتراض مدني ما در فضاي باز شهري و در برابر مردم نشانگر يك حركت نمادين و اعلام پايمال شدن حق آحاد شهرونداني است كه آسيب‌هاي نابرابري جنسيتي را چه زن و چه مرد حداقل چند بار در زندگي شخصي خود تحمل كرده‌اند. نيز اين اعتراض خياباني هشداري نمادين به مسؤوليني است كه قدرت خود را از مردم گرفته و در برابر تحقق حقوق انساني و شهروندي آنان تكليف دارند.»

                     

پیشنهاد   تعداد پيشنهادات= 0